Ekonomi

Adana’da Günlük Kırmızı Et Tüketimi Arttı

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Adana’da günlük kırmızı et tüketiminin ortalama 35 tona çıktığını belirterek, “Adana’da daha önceki yıllarda et tüketimi 20-25 ton iken, yeni sezonun başlamasıyla bu rakam 35 tona çıktı. turizm dönemi.”

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kebabın başkenti olarak bilinen Adana’da ortalama günlük et tüketiminin geçmiş yıllarda 20-25 ton arasında iken bu yıl 35 tona kadar çıktığını belirterek, “Günlük et tüketimi Adana’da Et ve Süt Kurumu tarafından üretilen ortalama günlük et tüketimi 35 tondur.” “Şirkete bağlı biçerdöverlerde kesilip veteriner hekimin denetiminden geçtikten sonra dağıtılıyor. Adana’da kasaplar ve kebapçılar başta olmak üzere et ihtiyacı olan işletmeler bu biçerdöverlerden et alıyor. Bu konuda hem kasapları hem de vatandaşlarımız denetleyecek. ve kebapçılarımız” dedi.

“Turizmde Antalya ön plana çıkmasına rağmen et, Adana kadar satılmıyor.”

Adana Kasaplar Odası ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün polis ve güvenlik güçleriyle birlikte kent genelindeki kasapları düzenli olarak denetlediğini vurgulayan Yağmur, “Etin kamuya ait kısmını her zaman kontrol altında tutuyoruz. Önceki yıllarda 20-25 ton civarındaydı ama turizm sayesinde bu rakam daha da arttı.” “Yeni sezonun başlamasıyla birlikte 35 tona çıktı. Turizmde Antalya önde olmasına rağmen burada bu kadar et satılmıyor” dedi. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu