VakıfBank Hack to the Future’da gençler geleceğin bankacılığını tasarladı
VakıfBank’ın gençleri dördüncü kez bir araya getirdiği hackathon etkinliği “Geleceğe Hack”te kazananlar belli oldu.
Bankadan yapılan açıklamaya göre, VakıfBank’ın “Dijital kolaylaştırır” yaklaşımıyla bir klasik haline getirdiği ve bu yıl dördüncü kez sahneye koyduğu “Geleceğe Hack”in final heyecanı sona erdi.
Bankacılık bölümünün geleceğini gençlerle birlikte yazmak isteyen VakıfBank’ın ‘Geleceğe Hack’ etkinliğinde yenilikçi fikirleriyle öne çıkan genç yazılımcı ve tasarımcılar, kodlayarak ürettikleri projelerle ödüllendirildi. VakıfBank hackathon programında ilk kez yer aldı.
VakıfBank’ın ‘Geleceğe Hack’ etkinliğine yapılan başvurularda, 3-5 Şubat tarihlerinde düzenlenen hackathon maratonunda yarışa uygun bulunan 77 personel mücadele etti.
Burada rakiplerinden bir adım önde olan 12 grup finale yükseldi. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenen final organizasyonu, 28 Nisan Cuma günü VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi ve komitenin puanına layık görülen 5 grup belli oldu.
Ana temaları yenilikçi çalışmalar ve hizmetler, dijital bankacılıkta kullanıcı deneyimi ve tasarımı, yeni nesil müşteri bağlantısı, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik olarak belirlenen hackathon’un finali, etkinlik boyunca olduğu gibi Metaverse üzerinden de izlenebilecek.
VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. yenilikçi fikirlerin değerlendirildiği “Geleceğe Hack” alanında dereceye giren 5 takıma 170.000 TL, diğer 7 finaliste 10 isim ödül verdi. Her birine bin TL ödül verildi.
“Gençlerin her zaman yanındayız”
Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, deprem felaketinde yaşanan kayıpları anarak finalistler arasından bu süreçten etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Üstünsalih dedi ki:
“Bu yıl 69. yaşını kutlayan VakıfBank’ı sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaştıracak en önemli pusulamızın dijitalleşme olduğuna inanıyoruz. Bu alanda yaptığımız yatırımlar, yetişmiş insan kaynağımız ve yenilikçi teknolojilerimiz sayesinde, kendi Ar-Ge Merkezimizde iş ve hizmetler geliştiriyoruz.Bu vesileyle dijitalleşme alanında rekabeti bir üst seviyeye taşıyoruz.
Geleceğin bankacılığını bugünden deneyimleme fırsatı sunan uygulamalarımızla müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyor ve onlar için daha fazla değer yaratıyoruz. Bugün dördüncü kez dijitalleşme alanında inovatif fikirlere sahip gençlerle bir araya gelmenin heyecanını yaşadık ve bu heyecanlı hackhaton’u geride bıraktık. Doğduğumuz topraklara, ülkemize bağlılığı yüksek, geleceğin gençlerin aklıyla yoğrulacağına inanan bir banka olarak her zaman gençlerin yanındayız. VakıfBank olarak onların fikirleriyle bankacılığın geleceğinin kapılarını bir kez daha birlikte açacağımıza inanıyoruz.”
kazananlar
Yenilikçi yaklaşımlarıyla finale kalan 12 takıma 10 bin TL teşvikin verildiği Hack to the Future’da kazanan projeler şöyle sıralandı:
Büyük ödül olan En Uygun MVP (Proje En Yakın Ürünleştirme) Ödülü, harcama paylaşımı kapsamında Vi Split çalışmasını geliştiren Atlantis grubuna verildi. Vi Split uygulaması, harcama paylaşımı alanında kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sunarken, aynı zamanda müşterilerin harcamalarına özel kişisel kampanyaları bir araya getiren ve tüketicilerin finansal refahına odaklanan bir platform olarak da öne çıkıyor. En İyi Sosyal Girişim Ödülü, Mutrivia çalışanlarına gitti. Powea ekibi En Yenilikçi Teknolojik Analiz Ödülü’nü aldı. Mucitler grubu, En İyi Kullanıcı Deneyimi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Çekirdek Ekip ekibi, En Küresel Analiz Ödülü’nü kazandı.